You are here: Home - Project Management

Project Management

Het grote voordeel van een Agile projectmatige aanpak is het duidelijk afbakenen van de te bereiken doelen.

Veel organisaties zijn erg ijverig. Er wordt hard gewerkt, maar heldere doelen ontbreken. Of er zijn teveel doelen gesteld waardoor de focus in de organisatie of in het project ontbreekt.

Projectmanagement volgens de Prince II-methodiek richt zich richt op het behalen van resultaten door duidelijke mijlpalen te benoemen. Deze mijlpalen, ook wel producten of deliverables genoemd, zijn in de ideale situatie voortgekomen uit de business case die is opgesteld. In de business case zijn de baten en opbrengsten opgenomen die u als klant wilt bereiken.

Toch wordt de Prince-II methodiek maar al te vaak gebruikt om aan te onderbouwen waarom een deadline niet is gehaald zonder dat de projectmanager blaam treft. Dit kan ook anders, denk Agile en doe Scrum.

Stel je doelen helder en zorg voor een gezamenlijk committent, laat je niet afleiden door randzaken en wees niet bang om het beestje bij de naam te noemen. Doe het is kleine stappen met directe business waarde. Ga voor het resultaat en doe dit samen met de klant en de mensen in je project. Dit de projectmanagers stijl waar ik voor sta, veelal couchend en het team laten uitblinken.

 

 

Search

Vakmanschap

“ Er zijn veel mensen die kunnen zeggen dat een voetbalploeg slecht speelt - er zijn weinig mensen die kunnen zeggen waarom ze slecht speelt - en er zijn slechts een paar mensen die kunnen zeggen wat er moet gebeuren om ze beter te laten spelen.” - Johan Cruijff